faezeh-logo

۸ قدم اساسی تا رفع اهمال کاری و تنبلی در زندگی برای همیشه!

اهمال کاری
آنچه در این مقاله می خوانید

اهمال کاری (Procrastination) به معنای بی‌اهمیت بودن نسبت به انجام کار و یا وظیفه‌ای است که به شخص سپرده می‌شود. معمولاً اهمال کاری می‌تواند اثرات و نتایج منفی زیادی را داشته باشد. به همین دلیل نیز باید در خصوص تنبلی به خوبی اطلاع داشته باشید تا اگر شما نیز از این مسأله رنج می‌برید، به دنبال رفع کردن آن باشید.

اهمال کاری چیست؟

اهمال کاری یا فردافکنی به مجموعه کار‌هایی گفته می‌شود که فرد آن‌ها را انجام می‌دهد و یا نمی‌دهد که بخواهد کاری را به تأخیر بیاندازد. معمولاً این مشکل می‌تواند با علم به عواقب به تأخیر انداختن کار‌ها انجام شود.

دلایل اهمال کاری

زمانی که دلایل مربوط به اهمال کاری را بدانیم، بهتر می‌توانیم روش‌هایی که برای از بین بردن آن وجود دارد را درک کنیم و از آن‌ها استفاده کنیم.

برنامه‌ ریزی‌ های غیر واقع بینانه

اولین دلیل برای اهمال کاری داشتن برنامه‌ریزی‌های بلند مدت است که سبب می‌شود ذهن شما خسته شود. برنامه‌ریزی‌های بلند مدت و سالیانه در صورتی که ضمانت اجرایی و برنامه‌ریزی‌های کوتاه مدت نداشته باشد، نمی‌تواند عملی شود.

عدم مدیریت زمان

مورد بعدی در خصوص عدم مدیریت زمان است. باید مدیریت زمان را بلد باشید تا بتوانید هر کاری را در موعد مقرر انجام دهید.

دلایل اهمال کاری

ضعف در تصمیم‌ گیری

یکی دیگر از مواردی که باید در نظر داشته باشید، آن است که اگر در تصمیم‌گیری ضعف داشته باشید نیز احتمالاً با مشکل تنبلی روبرو خواهید شد. به همین دلیل باید در تصمیم‌گیری خود قاطع باشید.

کمال گرایی

یکی دیگر از دلایلی که می‌تواند سبب بروز اهمال کاری شود، کمال گرایی و به خصوص کمال گرایی افراطی است. افرادی که دوست دارند نتایج صد در صدی را در موارد مختلفی بگیرند، اگر احتمال این موضوع را بدهند که نتیجه کاملی را دریافت نخواهند کرد، نمی‌توانند شروع به انجام فعالیت کنند.

فشار کاری زیاد

گاهی اوقات نیز اهمال کاری (Procrastination) در اثر فشار کاری زیاد به وجود می‌آید. فرد زمانی که متوجه می‌شود حجم کار بسیار زیادی دارد و نمی‌تواند به سرعت آن‌ها را مدیریت کرده و انجام دهد، با اهمال کاری روبرو می‌شود و ترجیح می‌دهند تا هیچ کاری را انجام ندهد.

روش‌ های مقابله با اهمال کاری

برای آن که این مشکل را درمان کنید، باید روش‌های مربوط به آن را بدانید تا بتوانید به بهترین شکل ممکن و در کوتاه‌ترین زمان ممکن این مشکل را برطرف کنید.

کم کردن حجم کاری

اولین کار آن است که حجم کاری خودتان را کم کنید. اگر ناچار به انجام کار‌های متعدد و مختلفی هستید، حتماً سعی کنید کار‌ها را دسته‌بندی کنید تا بتوانید به تمامی آن‌ها رسیدگی کنید. در صورت امکان نیز سعی کنید تا پروژه‌ها و مسئولیت‌های زیادی را قبول نکنید.

جلوگیری از خستگی ذهن

نباید اجازه دهید که ذهنتان خسته شود. فعالیت های متنوع را در کنار هم قرار دهید تا ذهن خسته نشود.

روش‌ های مقابله با اهمال کاری

عدم کمال گرایی

مورد و نکته بعدی در خصوص نداشتن کمال گرایی است. نباید به دنبال کمال گرایی باشید زیرا در این صورت ذهن و جسم شما خسته شده و نمی توانید به خوبی فعالیت های خود را انجام دهید.

تهیه فهرست از کارها

مورد بعدی در خصوص تهیه کردن فهرست از کارهایی است که باید در طول یک روز انجام دهید. با این کار ذهنتان مدیریت بهتری خواهد داشت.

از بین بردن علائم حواس پرتی

مورد بعدی در خصوص از بین بردن عوامل و علائم حواس پرتی همچون گوشی تلفن همراه، صحبت با دیگران و… است.

برنامه‌ ریزی

برای برنامه‌ریزی کردن اگر اهداف بلند مدتی دارید، برنامه‌ریزی بلند مدت داشته باشید. اما این نکته را در نظر بگیرید که باید برنامه‌ریزی‌های ماهانه، هفتگی و روزانه را نیز داشته باشید. با داشتن برنامه‌ریزی‌های روزانه می‌تواند حجم کاری کمتری را داشته باشید و به شکل بهتری می‌توانید این حجم کاری را مدیریت کنید.

تعیین زمان اهمال کاری

مورد بعدی در خصوص تعیین کردن زمان اهمال کاری (Procrastination) است. بهتر است بدانید دقیقاً چه زمان‌هایی اهمال کاری شما بیشتر می‌شود. در همین زمان‌ها سعی کنید تا با داشتن برنامه‌ریزی و قاطعیت، از اهمال کاری خودتان جلوگیری کنید.

افزایش عزم و اراده

مورد بعدی در خصوص افزایش میزان عزم و اراده است. افزایش دادن میزان عزم و اراده می‌تواند یکی از مهم‌ترین کار‌ها برای جلوگیری از اهمال کاری باشد. اهمال کاری معمولاً در مواردی که فرد سست اراده می‌شود، بیشتر رخ می‌دهد. به همین دلیل نیز حتماً سعی کنید تا اراده خودتان را تقویت کنید و تا زمانی که برنامه خودتان را به طور کامل انجام نداده‌اید، نباید دست از انجام کار‌ها بردارید.

کلام پایانی

همان طور که احتمالاً الان متوجه شده باشید، اهمال کاری می‌تواند در موارد زیادی نمود پیدا کند و افراد زیادی این مشکل دیده خواهد شد. به همین دلیل نیز بهتر است بدانید که چگونه می‌توانید این مسأله را حل و فصل کنید. مراجعه کردن به یک کوچ و راهنما می‌تواند کمک زیادی به شما در این زمینه کند.

دکتر فائزه محمدی جهت آموزش چگونگی ر‌هایی از اهمال کاری و تنبلی در حال حاضر مؤثرترین و بهترین دوره‌های کوچینگ فردی را در تهران برگزار می‌کند. خانم دکتر محمدی کارنامه و تجربه‌ای درخشان در زمینه کوچینگ فردی دارد و در این راستا از هیچ تلاشی برای رشد و موفقیت دانشجویان دوره‌های خود فروگذار نمی‌کند. برای کسب اطلاع از تاریخ و زمان برگزاری این دوره‌ها شما می‌توانید با کارشناسان مؤسسه دکتر فائزه محمدی در ارتباط باشید.

این مطلب را میتوانید با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
Telegram
WhatsApp
مطالب مشابه
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *